Lean in company

Mogen wij helpen het anders te doen?!

 

Onze focus is het ontwikkelen van een Lean cultuur via training en coaching van medewerkers en management en ons doel is organisaties te begeleiden in het zelfstandig toepassen van Lean.

Wij maken graag samen met jou een op maat traject waarin wij de balans zoeken tussen Lean trainingen en coaching. Hierbij kunnen complete Yellow Belt, Green Belt, Black Belt of Lean Leadership trainingen worden ingezet of juist indien gewenst specifieke onderdelen uit deze trainingen.

Onze aanpak

Door samen te werken aan het ontwikkelen van een Lean cultuur geloven wij erin dat organisatie doelen gemakkelijker gerealiseerd kunnen worden. M.b.v. Lean worden medewerkers succesvoller en kunnen zij zich richten op waardevol werk voor de klant in de procesketen. Het werkplezier en het verantwoordelijkheidsgevoel voor het werk neemt toe. 

1. Lean awareness door middel van serious gaming en simulaties

Wij starten met het “leren zien van verspillingen” van processen zodat focus komt op verbeteringen in het proces. We maken hierbij gebruik van simulaties en vertalen deze naar de eigen werkpraktijk.

2. Waardestroom analyse

Via een gezamenlijke waardestroom analyse  maken we met medewerkers inzichtelijk op welke wijze het proces verbeterd moet worden om aan de organisatiedoelen en de klantwens te kunnen voldoen.

3. Continu verbeteren en werken aan een Lean cultuur

Lean beschikt afhankelijk van de problemen in het proces veel tools die kunnen worden ingezet om de processen te verbeteren. Het werken met verschillende borden maakt hier een belangrijk onderdeel van uit. Wij helpen bij het inzetten van deze tools maar hebben tijdens dit traject vooral oog voor het ontwikkelen van een Lean cultuur. De veranderingen die nodig zijn om doorlopend continu te verbeteren als onderdeel van het normale werk.

4. Overdragen

Onze inzet richt zich erop om iedere organisatie zelfstandig Lean te leren toepassen en verder uit te dragen binnen je eigen organisatie.

Dit kunnen wij voor jou betekenen!

Wij staan te popelen bij zoveel mogelijk bedrijven in Nederland dit mooie gedachtegoed in gang te zetten, zodat het werkplezier voor iedereen in uw bedrijf toeneemt en het leven van de klanten in Nederland elke dag een stuk gemakkelijker wordt.

Graag helpen wij jou dan ook op weg via één van onze trainingen en begeleiden wij je graag bij het uitdragen van Lean in je organisatie. Onze aanpak stelt iedere organisatie in staat Lean zelf op te pakken.

We geloven dat Lean moet worden uitgedragen door de medewerkers uit de eigen organisatie, waarbij wij helpen via trainingen en coaching.

Als je meer wilt weten over wat wij met Lean bedoelen, kun je ons boek Kennismaken met Lean lezen.

Mogen wij jou helpen ?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak. Na ons gesprek of  na een awareness training ben je goed in staat om te bepalen of wij en onze aanpak bij jouw organisatie passen.

Wij hopen je te ontmoeten!

Jan Wijnand (jw) Hoek

Mariel Koopmans

Meer over Trainingen Lean >