Over TrainingenLean.nl

 Wij geloven dat het echt anders kan!

Wij, Mariel Koopmans en Jan Wijnand Hoek, oprichters van TrainingenLean.nl, werken dagelijks met ontzettend veel plezier aan het uitdragen van het Lean gedachtegoed.

Onze uitgangspunten:

  • Klanten verdienen het beste te krijgen!
  • Medewerkers hebben het recht succesvol te kunnen zijn in hun werk!
  • Vertrouwen geven en verantwoordelijkheid nemen is altijd het beste!

 

Wij leveren graag een bijdrage aan elk initiatief waarbij Lean wordt gebruikt om verbeteringen door te voeren en de bureaucratie te verminderen. Dit doen we onder andere via het geven van trainingen en het begeleiden van trajecten.

Wij werken dagelijks met ontzettend veel plezier aan het uitdragen van het Lean gedachtegoed.

TrainingenLean.nl is erkend partner van Toyota Management Institute en tevens geaccrediteerd namens TMS & TPS certificate Institute in Japan, TrainingenLean.nl trainers zijn namens deze instanties bevoegd om TMS & TPS trainingen te verzorgen en te certificeren.

KENNISMAKING MET DE TRAINERS

De trainers zijn gecertificeerd en hebben uitgebreide praktijkervaring met TMS, Lean en met Lean Six Sigma. Dat betekent dat de trainingen niet gebaseerd zijn op de theorie, maar dat uitgebreid wordt stilgestaan bij toepassingen in de praktijk. Er is ruimte in de training je eigen praktijkervaringen aan de orde te stellen. In de trainingen is tevens veel ruimte gemaakt voor simulaties, zodat je de technieken goed onder de knie krijgt en in je eigen praktijk kan toepassen.

Bekijk: Sfeerimpressie Trainingen

Mariel Koopmans

Mariel heeft een achtergrond als onderwijskundige (Universiteit Twente). Zij heeft uitgebreide praktijkervaring met Lean en Lean Six Sigma in de dienstverlening en onderwijs. Mariel is in staat de filosofie van Lean over te brengen en de Lean technieken tot in de puntjes uit te leggen, waarbij de aandacht met name uitgaat naar de onzichtbare manier waarop ze worden gebruikt (cultuur!). Door haar enthousiasme over het vakgebied weet zij mensen te inspireren aan de slag te gaan met Lean en zich te ontwikkelen tot probleemoplossers.

Lean Black Belt & Certified Lean Leader by University of Cardiff, Lean Six Sigma Black Belt, TPS & TMS certified by Toyota Management Institute, TMS certified instructor by Toyota Management Institute.

Jan Wijnand Hoek

Jan Wijnand is in het dagelijks leven Chief Improvement Officer. Hij begeleidt organisaties in de transformatie naar een Lean cultuur en is actief als Lean Coach. Hij heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in Lean trajecten en is expert in het geven van trainingen op het gebied van Lean op verschillende niveaus. Hij is als geen ander in staat workshops te faciliteren en de politiek in organisaties te managen zodat cultuurveranderingen succesvol kunnen verlopen.

Scrum Master, Lean Black Belt & Certified Lean Leader by University of Cardiff. TPS, TMS certified by Toyota Management Institute, TMS certified instructor by Toyota Management Institute

Mirjam Altena

Mirjam kijkt als Cultureel Antropoloog op een manier die zich het beste laat omschrijven als: “zo kan het ook”. Daarmee houdt ze ervan om deelnemers uit te dagen om uit hun comfortzone te stappen en met haar mee te gaan leren hoe het anders kan. Ze heeft vele jaren ervaring als adviseur, workshopbegeleider en trainer in het bedrijfsleven, van profit tot non-profit sector, van bankwezen tot industrie. Ze staat met veel energie en passie voor de groep en is bedreven in het laten leren door te doen en te ervaren.

Lean Black Belt, TMS certified by Toyota Management Institute.

Wim Nieuwenhuijzen

Wim heeft zijn jarenlange actieve carrière als CFO/COO in diverse internationale bedrijven in zowel de profit als de non-profit sector beëindigd om zich volledig toe te leggen op zijn passie: het geven van Lean trainingen en het ondersteunen van organisaties bij hun Lean journey.

Vanuit zijn brede ervaring is hij in staat om medewerkers opnieuw naar de eigen omgeving te laten kijken en zich daarover te verbazen: hij noemt dat “Leren zien”. Want wat je niet ziet, kun je niet veranderen en verbeteren.

Niet het proces maar de mens zet hij centraal. Samen met hen de problemen ontdekken en hen helpen bij het leren hoe ze deze zelf kunnen oplossen.

Lean Black Belt certified by University of Cardiff, TMS certified by Toyota Management Institute.

“Iedereen wist dat het niet anders kon totdat er iemand kwam die dat niet wist”.

Via het inzetten van Lean in jouw organisatie komt de klant weer op de eerste plaats te staan, door af te rekenen met bureaucratie en regels. De focus komt weer te liggen op de bedoeling van de organisatie. Bij Lean gaat het om slimmer werken en niet harder werken, vooral door de expertise van de werkvloer te gebruiken.

Mensen die iedere dag midden in het proces zitten, weten als geen ander hoe het proces het handigst kan worden uitgevoerd en verbeterd. Medewerkers kunnen weer met toewijding hun werk doen en met trots en plezier de klant te woord staan. Met de toepassing van Lean kan de verantwoordelijkheid weer laag in de organisatie worden gelegd en wordt voor klanten het best mogelijk gedaan.

Hierdoor worden de klanten niet langer lastig gevallen met een oerwoud van achter het bureau ontworpen regels. Lean is een reis waarbij aan de cultuur wordt gewerkt met inzet van Lean Technieken, zodat de organisatie weer toekomt aan het werken aan toegevoegde waarde voor de klant.

TrainingenLean.nl is erkend partner van Toyota Management Institute en tevens geaccrediteerd namens TMS & TPS certificate Institute in Japan. Onze trainers zijn namens deze instanties bevoegd om TMS & TPS trainingen te verzorgen en te certificeren.

Waar kunt u ons vinden?

Neem contact op met info@trainingenlean.nl.

Bekijk onze trainingsagenda >

Wat mij zeer aansprak in de training is de sfeer, de positieve toon en de prikkeling. Mooie afwisseling van voordoen, zelf doen en feedback. Ik kon het direct toepassen in mijn eigen werk.

Ton, kwaliteitsmanager.