Studiereis Lean Japan

Doel
Inhoud
Certificering
Data en tarieven
Aanmelden studiereis
Aanmelden TMS examen
Doel

Doel van deze reis

Onze studiereis naar Japan is een unieke kans om je te laten inspireren en te  fascineren door het Japanse vakmanschap en waar je dagelijks de essentie van de Japanse gastvrijheid kan ervaren. Jaarlijks in het voorjaar reizen wij af naar het Land van de Rijzende Zon.

Laat je onderdompelen in de wereld van Lean en laat je verrassen door de cultuur en de wijze waarop organisaties in Japan hun bedrijfsfilosofie tot bloei laten komen.

Tijdens onze trainingen refereren wij regelmatig naar de begrippen vakmanschap (monozukuri) en gastvrijheid (omotenashi) . De manier om deze begrippen beter te leren begrijpen is door ze zelf te ervaren tijdens deze studiereis, zodat je ze nadien kan toepassen binnen jouw eigen organisatie is.

Maak kennis met diverse bedrijven, waarin de medewerkers zullen vertellen en laten zien hoe zij met klantgerichtheid, medewerkerstevredenheid en werkdrukbeheersing omgaan. Je zal leren hoe ze doelen stellen, deze visualiseren en hoe ze continu verbeteren. Gedurende de reis bezoeken we organisaties uit verschillende branches.

Tijdens onze reis zullen we meerdere Japanse steden bezoeken met ruimte om ook de Japanse cultuur in het dagelijks leven te ervaren. In de traditionele theeceremonie leren we de echte essentie van vakman(vrouw)schap en de kunst van gastvrijheid.

Gedurende de reis zullen we diverse momenten hebben om stil te staan bij hetgeen we gezien hebben en zullen wij je helpen de vertaalslag te maken naar de toepassing binnen je eigen werksituatie.

We worden  begeleid door Tim Wolput. Tim (geboren in België) heeft Japans gestudeerd en woont al sinds geruime tijd in Japan. Hij beheerst de Japanse taal dus uitstekend en kan heel goed de Japanse cultuur vertalen naar onze westerse gebruiken. Daarnaast is hij is een ware Sensei op gebied van Lean, mede door de verschillende reizen die hij al georganiseerd heeft.

Inhoud

Wat gaan we doen?

 • Een 9 daagse studiereis, volledig verzorgd met de focus op het leren van de lean cultuur.
 • Begeleiding door een in Tokio wonende Nederlands sprekende tolk om optimaal de lean cultuur te leren kennen.
 • Begeleiding door het Toyota Management Institute erkende instructeurs.
 • De eerst volgende reis voor open inschrijvingen is in 2020 gepland :
  • 24 oktober t/m 1 november 2020 studiereis in Japan
 • Vertrek op zaterdag
 • Zondag t/m vrijdag diverse bedrijfsbezoeken waaronder Toyota, training bij het Toyota Management Institute, traditionele thee ceremonie, Aikido workshop van een voormalig wereldkampioen Aikido.
 • Zaterdag een vrije dag te besteden in Tokyo
 • Zondag terug naar huis (aankomst ook op zondag).

 

Certificering

Certificaat

In het programma van de reis zit 1 studiedag opgenomen bij het Toyota Management Institute in Nagoya. Na afloop van de reis kun je in Nederland deelnemen aan het TMS-examen, waarmee je je certificeert op TMS-level 4 niveau.

 

*Wij zijn erkend partner van het Toyota Management Institute in Japan

 

Data en tarieven

Ga met je ons mee op reis?

De studiereis kost 6495,- euro excl BTW (deze kosten zijn grotendeels aftrekbaar). Dit is inclusief internationale vlucht, vervoer in Japan met de snelheidstrein,  hotelovernachtingen, alle maaltijden, bedrijfsbezoeken, voorbereidingsdag in Nederland, examen TMS in Nederland en reisbegeleiding.

Je dient zelf een annulerings- en reisverzekering af te sluiten.

Data 202o:

 • 24 okt t/m 1 nov  (nog 1 plaats beschikbaar!)

Data 2021

 • 17 t/m 25 april
 • 20 t/m 28 november (speciale black belt gecombineerd met TMS opleiding door Japanse trainers)

Groepsgrootte: minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

 

Aanmelden studiereis

Aanmelden Lean Studiereis Japan

 

 • Kijk hier voor het Privacy Statement van TrainingenLean.nl
 • Kijk hier voor de Algemene Voorwaarden van TrainingenLean.nl

Aanmelden TMS examen

Aanmelden TMS examen

 

  *Indien je in 2020 deel hebt genomen aan TMS training of de Japan studiereis gelden voor jou geen aanvullende kosten. Je meldt je dan alleen bij deze aan voor plek.
  We reserveren 1 1/2 uur voor dit schriftelijke examen. Je krijgt 1 uur de tijd voor het beantwoorden van 80 vragen.
 • Kijk hier voor het Privacy Statement van TrainingenLean.nl
 • Kijk hier voor de Algemene Voorwaarden van TrainingenLean.nl