TMS / Lean Leiderschap

Doel
Inhoud
Certificering
Data en tarieven
Aanmelden training
Aanmelden TMS examen
Doel

Doel van deze training

In deze training leer je echt de essentie van Lean kennen, zoals het bij de bron Toyota wordt toegepast en leer je op welke wijze het management van Toyota de Lean cultuur binnen de organisatie continu ontwikkelt. De training is gebaseerd op de boeken die Toyota binnen hun eigen organisatie gebruikt om medewerkers op te leiden.

Deze 3 daagse training zal je inzicht geven in de veranderdynamiek van organisaties en hoe je hiermee om kan gaan. Je leert jouw kijk op Lean goed te verwoorden, zodat je meer mensen in je directe omgeving kan betrekken bij het verbeteren.

TPS (Toyota Production System) is wereldwijd bekend. Het is een ingenieus totaal systeem dat kenmerkt zich door continu het processen te verbeteren. Om een klant een product te kunnen bieden waar hij bereid voor is te betalen, is het noodzakelijk verspillingen te elimineren, de middelen effectief te benutten en zorgen voor gemotiveerde / betrokken medewerkers.

TMS (Toyota Management System) is minder bekend, maar biedt juist de basis voor een cultuur van continu verbeteren, waarin je resultaten verbetert en motivatie vergroot.  Startpunt voor het creëren van een verbetercultuur is Shokuba Kasseika: je focust je op een cultuur waarin medewerkers leren kritisch na te denken en problemen zelfstandig kunnen oplossen. Gebaseerd op ‘respect for people ’zorgt de combinatie van visueel management, policy deployment en de juiste interactie tussen management en werkvloer voor meer energie. Ipv micromanagement, planning en controle, wordt de werkvloer zelfsturend en hierdoor worden teams en daarmee organisaties op top niveau gebracht.

 

VEREISTE VOORKENNIS

Je bent Lean Green Belt gecertificeerd, je hebt een leidinggevende functie en je hebt ervaring met het uitvoeren van verbetertrajecten. Mocht je niet een Green Belt certificering hebben, maar denk je wel over de juiste ervaring te beschikken, neem dan contact met ons op, zodat we een intake kunnen afnemen.

 

Inhoud

Inhoud van deze 3 daagse training

In deze training leer je de essentie van  TMS.

De training is gebaseerd op de boeken van Lean Management Systeem.

Onderwerpen zijn o.a.:

  • Leiderschap & management in Lean context
  • Teamontwikkeling in Lean context
  • Policy deployment
  • De kracht van visualisatie
  • Ontwikkelen van de werkomgeving
  • Acties om de werkomgeving te revitaliseren
  • Werken met het KPT-bord, takenbord en Visual Board
  • Mindset van continu verbeteren
  • Ontwikkelen van kwaliteit

 

 

Certificering

Certificaat

Na het volgen van de training kun je het officiële in Japan uitgegeven TMS level 4 certificaat behalen. Je legt hiervoor een schriftelijk examen af over het boek Lean Management Systeem.

 

 

 

*Wij zijn erkend partner van het Toyota Management Institute in Japan

 

Data en tarieven

Welkom op onze training

De TMS training kost 2195,- excl BTW, inclusief examen en certificering. Daarnaast ontvang je het boek Lean Management Systeem. 

Data 2021:

 • 11 februari & 11 maart en 1 april

Locatie: Flierveldshoeve in Hengelo

Groepsgrootte: minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers

Deze training kan ook incompany gegeven worden. Neem voor meer informatie hierover contact op via info@trainingenlean.nl

Aanmelden training

Aanmelden TMS training

 

 • Kijk hier voor het Privacy Statement van TrainingenLean.nl
 • Kijk hier voor de Algemene Voorwaarden van TrainingenLean.nl

Aanmelden TMS examen

Aanmelden TMS examen

 

  *Indien je in 2020 deel hebt genomen aan TMS training of de Japan studiereis gelden voor jou geen aanvullende kosten. Je meldt je dan alleen bij deze aan voor plek.
  We reserveren 1 1/2 uur voor dit schriftelijke examen. Je krijgt 1 uur de tijd voor het beantwoorden van 80 vragen.
 • Kijk hier voor het Privacy Statement van TrainingenLean.nl
 • Kijk hier voor de Algemene Voorwaarden van TrainingenLean.nl